Vår över 25-åriga erfarenhet av skinnberedning borgar för att du kan vara trygg i att skinnen du levererar till oss kommer att bli beredda med stor noggrannhet och hög kvalitet.
Leverans hemifrånKonsten att lyckas med slakt & saltning av skinn hemma! |
SlaktVid gårdsslakt är det tyvärr vanligt förekommande med flåhål & knivmärken (revor) i lädret. Dessa skador på skinnet förvärras i många fall under beredningsprocessen eftersom lädret då redan är försvagat. För att undvika det och för att få ett fullgott slutresultat bör man dra av skinnet, manuellt eller med hjälp av avdragare. SaltningEtt välsaltat skinn är en förutsättning för ett lyckat slutresultat. Det är också viktigt att saltningen sker i rätt tid. Om saltningen är bristfällig eller sker för sent är risken stor att skinnet blir surskadat (kala fläckar där ullen har lossnat). Följer ni punkterna nedan kommer vi att kunna leverera en slutprodukt som både vi som beredare och ni som kund kommer att vara nöjda med.
Paketering av skinnDet är tyvärr vanligt förekommande med dålig respektive överemballering vid frakt av råa skinn till oss. Läs därför gärna igenom punkterna nedan så hjälper du oss att hålla våra leveranstider och låga priser. OBS!! Skinnen skall ha legat väl saltade i 10-14 dagar innan de skickas in till oss. Jag skickar 1-15 skinn – i kartong/er
Vi rekommenderar Schenker, DHL eller Postnord som alla har en smidig lösning i form av ombudspaket för privatpersoner eller företag utan kundnummer. Vi hämtar i princip dagligen paket hos ombud. Tänk då på att välja Preem Tranås som ombud för Postnord och Segersons Tranås som ombud för Schenker & DHL. Jag skickar över 15 skinn – på pall med pallkragarFraktbolagen har börjat tilläggsdebitera frakt av råa skinn som är dåligt emballerade. Detta p.g.a. att råa skinn klassas som farligt gods då de kan förstöra annan last som samtransporteras. Vid sändning av skinn på pall skall skinnen därför ligga innanför pallkragar med plast eller kartong i botten för att undvika läckage och en dyrare fraktkostnad än nödvändigt. Tänk på att skinnen skall ha legat väl insaltade i minst 14 dagar innan ni packar dem.
Vid beräkning av vikt för mottagarfraktRäkna med att ett rått skinn väger ca 4 kg, 1 pallkrage väger ca 8 kg och en torr EU-pall väger ca 22 kg. Är godset emballerat enligt ovanstående beskrivning kan ni också få hjälp med att boka transporten av oss. Läs mer under Mottagarfrakt Jag lämnar in mina skinn
Sommarförvaring av skinnVi hoppas väl alla att sommaren blir varm och skön. Blir den det är det extra viktigt med saltningen och förvaringen av skinn som skall förvaras hemma över sommaren. Här kommer några viktiga saker att tänka på.
|
Rätt saltade och hanterade skinn är en förutsättning för ett bra slutresultat! |