Aktuellt

2019-08-05 | Sista inlämningsdag för Julleverans den 5 oktober

Vi har även i år satt den 5:e oktober som sista dag för inlämning av skinn för att hinna få tillbaka dem till Lucia. Vi kommer att ha extra lördagsöppet den 5 Okt mellan 10-14 för inlämning av skinn.

Tänk på att skinnen då måste vara konserverade och ha legat i salt i minst 10 dagar innnan de kommer till oss. I praktiken betyder det alltså att de måste vara slaktade senast i början av v.39

Vi vet att många vill ha tillbaka sina skinn även tidigare för att kunna sälja vid adventsmarknader och liknande men vi har tyvärr inte möjlighet att lämna några leveransgarantier på det. För att försäkra sig om leverans till 1:a advent är det "ju tidigare desto säkrare" principen som gäller.

2019-06-25 | Semesterstängt v 28 - v 31

Eftersom vi har semesterstängt mellan den 6 juli och 4 augusti vill vi be er att inte skicka in skinn till beredning under den perioden. 

2019-04-09 | Studieresa 2019

OBS!!! FULLBOKAD

Den 10-13 september blir den äntligen av! Studieresan som så många har frågat om skall nu äntligen bli av. Vi kommer att lyfta från Arlanda den 10 sept. och har 4 späckade dagar fulla av intryck att se fram emot. Utöver studiebesöket på berederiet kommer vi att hinna med att se Dubrovnik, besöka en Bosnisk fårgård och hinna med att utbyta mycket erfarenheter med medresenärer under bussresorna som tar oss till våra olika mål.

Priset för resan är 4.000 :-/person och inkluderar det mesta. Flygresa, chartrad buss, övernattningar och de flesta måltiderna. 

Det är först till kvarn som gäller och bindande anmälan görs via e-post där man anger "Studieresa -19" i ämnesfältet.

Tveka inte! platserna brukar ta slut snabbt. Har du några frågor så går det bra att ringa/maila eller skicka ett meddelande på Facebook till oss!

2019-02-08 | Lite längre leveranstider

Den torra sommaren vi hade gjorde att många besättningar fick problem med att få in tillräckligt med vinterfoder. Detta har lett till att fler har valt att slakta under hösten pga foderbristen och detta har gjort att vi fått in mycket mer skinn under november-januari än vad vi brukar få. Det kommer tyvärr trots våra ansträngningar att betyda att leveranstiderna blir något längre än vanligt. 

 

2018-12-06 | Avvakta med att skicka in dina skinn

Eftersom trycket på all pakethantering under december är så pass hög så vill vi be er att inte skicka in era skinn innan nyår. Risken för att de blir liggande på någon varm terminal är stor och då kan skinnen ta skada.

Observera att detta bara gäller paket. Pallgods skickas direkt till oss och då kommer skinnen in i vårt ktylrum så fort de anländer. 

2018-11-13 | Vi är tacksamma om ni spårar era sändningar

Under senhösten kommer det in väldigt mycket ankommande gods till oss. Vi måste då ställa godset i vårt pallstallage i kylrummet vilket gör det svårare för oss att kunna svara på om just ert gods har ankommit eller inte. Därför vill vi be er att i den mån det går spåra ert gods via transportföretagens spårningstjänster. 

www.dbschenker.com

www.dhl.se

www.postnord.se


Det "rosa" skinnet till höger i bild är kraftigt bakterieangripet vilket kommer att leda till att ullen lossnar från lädret. 

2018-08-08 | Värmen skadar skinnen!

Vi är nu igång efter fyra veckors semester och har börjat arbeta med skinn som kommit in under juli månad. Tyvärr har den extrema värmen som vi haft gjort att många skinn legat för varmt hemma hos kunder innan de hamnade i vårt kylrum. Detta innebär att bakterieutvecklingen pågått i lädret trots att de varit välsaltade. 

Dessa skinn är tyvärr omöjliga att bereda eftersom ullen som släpper från skinnen pga bakterienagreppen riskerar att filta på andra skinn i samma beredningsbad. 

Vi vädjar att ni noggrannt kollar era skinn när ni packar dem så att skinn som har ullsläpp inte kommer till oss. Dra bestämt i ullen för att avgöra om den släpper och kassera de skinn där den gör det.

2018-05-25 | Extra viktigt med saltningen i vår/sommar

Maj har bjudit på riktigt sommarväder och temperaturer som är sköna för oss men inte för skinn som är insaltade i väntan på beredning. Därför är det extra viktigt med att saltningen sker så fort skinnet svalnat.

Tänk också på att skinnen måste ligga svalt under tiden de ligger för saltning. Använd helst endast nytt salt eftersom konserveringseffekten på nytt salt är betydligt bättre än på salt som använts tidigare.

Så fort skinnen har legat i 10 dagar kan du packa dem och skicka in dem till oss eller om du väljer att komma och läma dem själv.

2017-05-29 | Dags för en ny studieresa

OBS!!! FULLBOKAD - skicka gärna en intresseanmälan via e-post för att få förhansinformation om nästa resa.

Nu har det återigen blivit dags!! Den 9 - 13 september ordnar vi en ny studieresa till Bosnien och vårt berederi. Priset för resan blir 4.000:- p/p och inkluderar flyg t/r från Arlanda, chartrad buss som tar oss dit vi önskar, boende och de flesta måltiderna. Förutom besöket på berederiet kommer vi att besöka en Bosnisk fårgård, strosa runt i Sarajevo men också få vara med om vår årliga utflykt med vår personal. En fest som blev mycket uppskattad vid vår första resa som vi gjorde förra året.

Det är först till kvarn som gäller och anmälan (bindande) görs via e-post. Ange "Studieresa" i ämnesfältet.

Har du några frågor är det bara att ringa/maila oss eller skicka ett meddelande på Facebook. Hoppas att du vill följa med!

2016-01-22 | Ca 7%* krångligare men 100% korrekt!!

Efter nya direktiv och krav från de Bosniska veterinärmyndigheterna har vi i veckan blivit godkända av Jordbruksverket för att ta emot och hantera skinn som:

  • Slaktats och saltats hemma och skickas till oss
  • Slaktats på slakteri men saltats och skickas hemifrån
  • Slaktats och saltats hemma och lämnas in på plats hos oss

För att uppfylla kravet så krävs numera att ”Handelsdokument för transport inom Sverige” medföljer varje leverans och att sändningen är märkt med ”Kat. 3 – Ej avsett att användas som livsmedel”. Vi har gjort vårt yttersta för att förenkla det hela genom att fylla i de uppgifter vi kan i Handelsdokumentet, samt att vi förberett en lapp med ”Kat.3” för uppmärkning av godset.

OBS!! Förändringen gäller inte skinn som går direkt via slakteri.

Dyker det upp några frågor är det bara att kontakta oss!

*⁾ En helt objektiv siffra, tagen helt ur luften, bara för att påvisa att förändringen inte innebär speciellt mkt merarbete för dig som kund

Ring oss på 0140 - 563 55 eller skriv ett mail Kontakta oss nu!